#96/100 – Ride with pride!

Een enkele rit Rotterdam-Brussel. Dat was de uitdaging van onze beneFIETSactie ‘Ride with Pride’. En óf de deelnemers meerdere redenen hadden om trots te zijn!

‘Ride with Pride’ was sportief initiatief van Finance. Aangezien we toen nog Coca-Cola Enterprises Benelux heetten, viel de keuze op een fietstocht van Rotterdam naar Brussel. Niet bepaald een zondagsritje … Om de 180 kilometer voor iedereen verteerbaar te maken, splitsten we de rit op in etappes van telkens 30 kilometer. Zo kon elke deelnemer desgewenst een stukje uitblazen in de bezemwagen.

Twee jaar na elkaar hebben we deze benefietstocht georganiseerd. De eerste keer ten voordele van het Kinderkankerfonds. De tweede keer voor ‘Move to Improve’, een organisatie voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen. Voor elke editie haalden we een slordige 10.000 euro op. Dat is maar liefst 20.000 euro in totaal! Toch iets om fier op te zijn… Tegelijk wilden we tonen hoe trots we zijn om Coca-Cola Ambassadors te zijn. Vandaar ook de naam van ons initiatief: ‘Ride with Pride’!

Bovendien was het een unieke ervaring: mensen die eerst schrik hadden voor de afstand, bleken zichzelf te overtreffen dankzij de kracht van teamwork. Ook leuk: telkens waren alle Finance-departementen vertegenwoordigd onder de 50 deelnemers – waaronder een 12-tal vrouwelijke collega’s. Een schitterende zaak voor de samenhorigheid op de werkvloer.

Thierry Toté
Associate Director PPM, Finance

The post #96/100 – Ride with pride! appeared first on Coca-Cola Belgium.

Bron: #96/100 – Ride with pride!