#99/100 – In actie tegen zwerfvuil

Duurzaam ondernemen staat binnen ons bedrijf centraal in alles wat we doen. De “CRS in action week” is dan ook een gevestigde waarde en werd dit jaar voor de 8ste keer georganiseerd in alle CCE-landen. Als Senior CRS manager ben ik niet aan mijn proefstuk toe en ken ik intussen wel de knepen van het vak om tijdens deze week zo veel mogelijk medewerkers van ver of van heel dichtbij te betrekken bij het aspect “duurzaam ondernemen”.

Lang heb ik er niet over het thema moeten nadenken: “Duurzame verpakkingen en recyclage” met de klemtoon op “recyclage”. Dit heeft te maken met het zwerfvuildossier waarbij minister Joke Schauvliege het zwerfvuil wil aanpakken door het introduceren van statiegeld op onze drankverpakkingen. Maar samen met FostPlus en de overkoepelende voedselfederaties zijn we er als bedrijf van overtuigd dat dit voorstel niet het juiste antwoord is om het probleem op te lossen. Er moet ingezet worden op sensibilisering en het opzetten van concrete acties om zwerfvuil uit het straatbeeld te weren en daarvoor hebben we ook een charter ondertekend.

Hoog tijd dus om de daad bij het woord te voeren en dat hebben we gedaan tijdens de CRS in action week. Met de vuilniszak in de hand en een recyclage-t-shirt aan trokken we met in totaal 200 collega’s de straat op om op en rond al onze vestigingen in België het afval op te rapen. We zamelden maar liefst 60 zakken restafval en 12 zakken PMD in. “CRS in action”: dat hebben we waar gemaakt en letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. En niet alleen intern maar ook extern ging onze actie niet onopgemerkt voorbij. We kregen zelfs via onze consumentendienst complimentjes; dat het ongezien was dat we een bedrijf in actie komt tegen zwerfvuil. Wat mij betreft, zeker voor herhaling vatbaar!

Inge Polspoel
Senior CRS Manager

inge

The post #99/100 – In actie tegen zwerfvuil appeared first on Coca-Cola Belgium.

Bron: #99/100 – In actie tegen zwerfvuil