#98/100 – Mijn avontuur begint … achter het stuur

Mijn verhaal bij Coca-Cola Enterprises schrijf ik achter het stuur. Niet letterlijk natuurlijk. Al twee jaar op rij doe ik als CCE-chauffeur mee aan Renaults ‘Optifuel Challenge’. Die wedstrijd bekroont jaarlijks de meest zuinige truckchauffeur. Ik finishte als eerste bij de Belgische selecties in Luxemburg, waardoor ik mijn kans mocht wagen in de Europese finale …

Als truckchauffeur bij Coca-Cola Enterprises ben ik bewust bezig met het beperken van mijn CO2-uitstoot. Ik was dan ook ontzettend blij met mijn eerste plaats in Luxemburg, die ik te danken heb aan de dagelijkse praktijk en het vele oefenen. Net zoals vorig jaar stootte ik door naar de Europese finale, die ditmaal plaatsvond in het Portugese Lissabon. Wat de Europese finale zo anders maakt? Zonder twijfel het internationale kaliber. In 40 minuten tijd moesten we een indrukwekkend parcours afleggen aan boord van een Renault Truck T ‘Optifuel’. Tijdens die proef kregen we punten op rijgedrag en brandstofverbruik. De bedoeling was om een zo hoog mogelijke gemiddelde snelheid te halen binnen de groene zone: een kwestie van zuinig racen! Los van die zenuwslopende wedstrijd, gaat het vooral om de unieke ervaring. Het is fantastisch om kennis en verhalen te kunnen uitwisselen met truckende collega’s.

Uiteindelijk behaalde ik in de finale een 11de plaats op 39 deelnemers, en daar ben ik best trots op. Of ik beter zal doen in 2017? Dan moet ik eerst nog mijn landstitel verlengen!

Gérald Sundermann
Chauffeur in Heppignies

The post #98/100 – Mijn avontuur begint … achter het stuur appeared first on Coca-Cola Belgium.

Bron: #98/100 – Mijn avontuur begint … achter het stuur