Met je cv kan je de rekruteerder overtuigen van de kennis en de vaardigheden die je de afgelopen jaren hebt opgedaan. Als je geselecteerd wil worden, is het belangrijk dat je cv opvalt tussen dat van de vele andere sollicitanten. Hoe ga je te werk?
Duidelijk en zonder schrijffouten
Over het perfecte cv bestaan allerlei theorieën. Zorg er vooral voor dat je cv duidelijk is. De rekruteerder moet in één oogopslag zien welk vlees hij in de kuip heeft. Maak het niet te langdradig, hou je aan een maximum van twee pagina’s. Het is ook een goed idee om je cv nog een keertje te laten nalezen door een vriend of familielid voor je het verstuurt. Schrijffouten zijn uit den boze.
Let ook op je lay-out. Het mag geen boeltje worden: een overvloed aan verschillende lettertypes of -groottes vermijd je beter.
Up to date
Hou je cv up to date. Heb je een nieuwe opleiding gevolgd in avondschool, vermeld die dan. Heb je ondertussen meer ervaring opgedaan of een belangrijk project geleid, vul je cv dan aan. Zo geef je de rekruteerder ook het gevoel dat hij een dynamisch cv leest.
Chronologisch of anti-chronologisch
Het chronologisch cv somt je opleidingen en ervaringen in chronologische volgorde op. De oudste gegevens worden het eerst vermeld. Het wordt vooral aangeraden aan starters, omdat zij nog niet veel professionele ervaringen hebben.
Voor sollicitanten met een aantal jaren ervaring is het anti-chronologisch cv meer aan te raden. Het geeft een duidelijke opsomming van je opleidingen en ervaringen in omgekeerde chronologische volgorde. Je meest recente ervaring en opleiding komen dus bovenaan te staan en krijgen de meeste aandacht. Omdat de rekruteerder waarschijnlijk het sterkst geïnteresseerd is in de recente informatie, is die manier van werken logischer. Het voordeel is dat je professionele evolutie duidelijk wordt weergegeven, een nadeel is dan weer dat leemtes sneller opvallen.
Functioneel cv
In een functioneel cv belicht je jouw capaciteiten in functie van de vereisten die vermeld staan in de vacature. Waarop moet je letten?
Liegen in je cv?
Wanneer je een jobadvertentie leest, staat die vaak bol van vereisten waaraan je moet voldoen. Een leugentje om bestwil is dan snel geschreven. Mag je liegen in je cv?
bron. http://www.vacature.com
The post Hoe een CV schrijven die eruit springt? appeared first on Think And Go.