3D printing @ Hema!

Hema start deze week met de verkoop van sieraden die met een 3D-printer worden gemaakt. Klanten zullen de juweeltjes online kunnen personaliseren en Hema zal ze vervolgens met een 3D-printer ‘afdrukken’.

15 tot 20 dagen wachten

Hema wordt zo de eerste grote retailer die 3D-printen aanbiedt aan het grote publiek. Naast armbanden en kettingen van roestvrij staal, nylon en goud, zal Hema ook telefoonhoesjes afdrukken. Klanten zullen online één onderdeel van de sieraden kunnen aanpassen. “Je kunt maximaal 8 tekens invoeren, zoals bijvoorbeeld iemands naam, en je kunt symbolen als een apenstaartje, hartje, hashtag of sterretje invoeren. Resultaat is bijvoorbeeld een sieraad met het naamplaatje van iemands kind of geliefde“, zegt Gert Jan Spriensma, medeoprichter van Zazzy, dat de juwelen levert aan Hema, aan de Telegraaf. Klanten zullen wel 15 tot 20 dagen moeten wachten op hun kunstwerkje, want het duurt dagen vooraleer een sieraad is geprint.

Ook andere producten

Voor het maken van de telefoonhoesjes werkt Hema samen met een andere producent, al wil het nog niet zeggen wie. “Het gaat in ieder geval om hoesjes voor de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy’s“, verklaart een woordvoerster. Hema wil in de toekomst nog meer producten maken met de hulp van 3D-printers, maar ook hierover wil de warenhuisketen nog niet kwijt welke producten het op het oog heeft en wanneer we die in de winkels mogen verwachten.

The post 3D printing @ Hema! appeared first on Think And Go.

Bron: 3D printing @ Hema!