Belkin brengt iPad-accessoires voor onderwijs uit

Belkin heeft aangekondigd dat ze nieuwe accessoires voor scholen gaan uitbrengen. Het gaat om een bekabeld toetsenbordje en een oplaadstation waarmee je 10 iPads tegelijk van stroom kunt voorzien. Het Secure Wired Keyboard voor de iPad is zelfs het eerste toetsenbordje in z’n soort: je koppelt deze niet via Bluetooth met de iPad, maar sluit een kabeltje aan op de Lightning-poort. Normaal zijn accessoirefabrikanten niet in staat om een dergelijke oplossing te maken, omdat Apple niet zomaar toestaat dat accessoires via de Lightning-poort communiceren. Maar Belkin vroeg het MFi-certificaat bij Apple aan, zodat ze ruimere technische mogelijkheden kregen. Het betekent ook dat Belkin aan streng richtlijnen moest voldoen en dat het toetsenbordje waarschijnlijk vrij prijzig zal zijn. Het voordeel van zo’n bekabeld toetsenbordje is dat je geen batterijen nodig hebt en dat is handig in scholen, waar spullen zonder veel gedoe moeten werken.

Het Secure Wired Keyboard is dus werkelijk plug-and-play, heeft toetsen in normaal formaat en is robuust uitgevoerd. Extra software of extra batterijen zijn niet nodig. Er zijn twee varianten van dit toetsenbord: met 30-pins connector of met Lightning-aansluiting. Vanaf april 2014 ligt het toetsenbordje in de winkels, maar omdat het hier om een speciale versie voor het onderwijs gaat is het maar de vraag of je ‘m straks bij de gewone Dixons of MediaMarkt kan krijgen. Er is een Correct connect-indicator aanwezig om te controleren of de verbinding is gelukt.

Belkin gaat ook een Secure and Charge Docking Station uitbrengen, waarmee je 10 tablets met USB-aansluiting kunt opladen. Gelukkig passen er ook andere apparaten in: tablets, e-readers en Chromebooks. Die is beveiligd, zodat boeven er niet met de dure spullen vandoor kunnen gaan.

Belkin heeft een speciale website voor het onderwijs.

Bron: http://www.ipadclub.nl

The post Belkin brengt iPad-accessoires voor onderwijs uit appeared first on Think And Go.

Bron: Belkin brengt iPad-accessoires voor onderwijs uit