Hou hier rekening mee als je uw CV opmaakt!

cv

Het opstellen van een duidelijke CV is blijkbaar niet zo eenvoudig. Je cv is je persoonlijke toegangskaart tot de arbeidsmarkt reden genoeg om er extra aandacht aan te besteden.

Wekelijks ontvangen wij tussen de 50 & 100 cv’s graag helpen wij jullie een handje met deze 8 TIPS:

1.    Houd het simpel!

Vaak ontvangen wij de meest creatieve cv’s waarbij de opmaak soms belangrijker lijkt dan de inhoud. Hou uw CV zakelijk! De beste cv’s bestrijken maximum 2 pagina’s en zijn een kort maar bondig overzicht van je opleidingen, werkervaring en interesses.

2.    Structuur

Breng een duidelijke structuur aan in uw CV. Een mooi overzicht van de onderwerpen met daaronder de praktische informatie netjes uitgelijnd.

3.    Pas je CV op regelmatige tijdstippen aan!

Elke dag ben je nieuwe ervaringen rijker! Uw CV moet samen u evolueren en meegroeien, pas hem op regelmatige tijdstippen aan zo heb je steeds een up-to-date versie achter de handen!

4.    Gebruik omgekeerde chronologie

Voor de headhunter is makkelijk als je een omgekeerde chronologie gebruikt bij het neerpennen van uw studies of ervaringen. Begin steeds met het meest actuele want dit is vaak het relevantste!

5.    Eerlijkheid duurt het langst…

Liegen in je cv is zowel tijdverspilling voor jezelf als voor je mogelijke werkgever. Probeer bijvoorbeeld geen ‘gaten’ in je cv te dichten. Zes maanden extra aan een bepaalde baan plakken lijkt misschien een goed idee, maar als je betrapt wordt, krijgt je de baan zeker niet. Maar wees ook niet te bescheiden. Als je denkt dat de drie zomers die je voor een liefdadigheidsinstelling in Frankrijk hebt gewerkt, aantonen dat je het land en de cultuur kent – schrijf dat dan op

6.    Spelling

Typefouten en grammaticale slordigheden doen het cv vaak rechtstreeks in de prullenbak belanden. Geen enkele werkgever neemt graag iemand in dienst die niet eens zijn eigen werk kan controleren. Vertrouw niet op de spellingscontrole van de pc om fouten op te sporen. Lees je cv nauwkeurig door als je denkt dat het af is.

7.    Andere kijk!

Een frisse kijk van een goede kennis is nuttig om fouten op te sporen of tips te krijgen. Laat je cv nalezen als je denkt dat het af is. Na drie of vier keer lezen en bijschaven is het lastig om nog objectief naar je cv te kijken. Het is goed om er ook iemand anders naar te laten kijken. Probeer nooit je cv in één keer af te maken. Laat het altijd een paar dagen liggen en lees het vervolgens nog eens goed door voor je het verstuurt.

8.    Engels

Indien je uw kandidatuur indient voor een functie binnen een bedrijf dat internationaal actief is stuur uw CV dan in het Engels.

Succes!

The post Hou hier rekening mee als je uw CV opmaakt! appeared first on Think And Go.

Bron: Think and Go