Intel werkt aan remonte van de klassieke desktop PC!

De klassieke ‘desktop’-pc, met een torenvormige centrale machine, een beeldscherm en een toetsenbord, is nog lang niet dood, zegt chipmaker Intel. Samen met een aantal pc-fabrikanten is het bedrijf bezig aan een manier om dat klassieke model, dat in de verdrukking leek te raken door de opmars van laptops en tablets, terug sexy en relevant te maken.

Ook zonder hulp van Intel doet de klassieke bureaupc het, ondanks zware concurrentie van mobiele computerplatformen zoals tablets en steeds lichter wordende laptops, nog best oké: tijdens een presentatie op de Game Developers Conference in San Francisco schermde de Amerikaanse chipmaker met gegevens van studiebureau IDC, waaruit onder meer blijkt dat de verkoop van desktoppc’s eind vorig jaar ineens weer met 7 procent is beginnen stijgen, en dat het desktopmodel nog steeds een marktaandeel van 43 procent heeft op de pc-markt. Laptops hebben dus de bovenhand genomen, maar ze hebben – in tegenstelling tot wat men enkele jaren geleden geloofde – de klassieke ‘vaste’ pc niet vernietigd. “De desktop is alleen een marktsegment dat te weinig bediend en vertegenwoordigd wordt”, zegt Lisa Graff, directeur van Intels desktop-divisie.

Daar wil Intel dus, samen met pc-makers als HP, Acer, Lenovo, Asus en Fujitsu, iets aan doen. Ten eerste door een piste verder te zetten die enkele jaren geleden al werd aangevat door pc-fabrikanten: de vorm van het ding opnieuw uitvinden. Voor een breed publiek worden toestellen die alles in één machine bevatten, vergelijkbaar met Apples iMac-computers, de norm, denkt Intel. Net als de drang naar miniaturisering: mini-pc’s worden een belangrijk groeiproduct, en Intel stemt daar zijn nieuwe chips en moederborden ook op af. “Er is de laatste vijf jaar meer innovatie geweest op de pc-markt dan de 18 jaar die daarvoor kwamen”, zegt Graff. “Dat willen we nog verder stimuleren. We maken eigen prototypes van eindproducten, en gaan daarmee in de gebruiker zijn huis. Informatie die we krijgen uit dat soort focustests is van onschatbare waarde voor de manier waarop we onze processors maken.”

De rest van dit artikel kan u terugvinden op hln.be: http://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/1823892/2014/03/20/Intel-werkt-aan-remonte-van-klassieke-pc.dhtml

The post Intel werkt aan remonte van de klassieke desktop PC! appeared first on Think And Go.

Bron: Intel werkt aan remonte van de klassieke desktop PC!