Volvo wil e-commerce pakjes afleveren in jouw autokoffer

Volvo is druk aan het experimenteren met e-commerce. Zo heeft de autoconstructeur een digitale sleutel ontworpen die pakjes-diensten tijdelijke toegang zou verlenen tot jouw wagen. Zodat de pakjes die je via internet kocht rechtstreeks in jouw koffer terecht komen.

Digitale Sleutel

De pakjesdienst zal met behulp van een app jouw wagen kunnen lokaliseren en tijdelijk toegang krijgen tot jouw wagen zodat ze het pakje kunnen afleveren. Dat gebeurt via een digitale sleutel die geactiveerd wordt als je de levering accepteert en wordt gedeactiveerd van zodra de auto terug vast is. De eigenaar van de wagen blijft up-to-date met behulp van push notificaties.

Hieronder kan je zien hoe dat precies in zijn werk zou gaan:

Handig?

De uitvinding zou je veel tijd kunnen besparen indien je boodschappen klaar staan in je koffer. Toch lijkt veiligheid van enorm belang in dit geval voor je de dienst kan vertrouwen.

Volgens Volvo bleek dat 92% van de deelnemers van het testproject deze levering handiger vonden dan een levering aan huis. Volvo zal op de Mobile World Congress in Barcelona deze technologie meer uit de doeken doen.

The post Volvo wil e-commerce pakjes afleveren in jouw autokoffer appeared first on Think And Go.

Bron: Volvo wil e-commerce pakjes afleveren in jouw autokoffer